Tapijtengalerij
Vlaanderens mooiste keuze in kwaliteitstapijten!
Afmetingen tapijt

Hoe de juiste afmetingen van een tapijt bepalen?

Tapijten, je vindt ze in alle soorten vormen, kleuren en groottes. Maar hoe weet je nu of een tapijt in de ruimte past of niet? Hoe kan je de juiste afmetingen van een tapijt bepalen? Wij helpen je op weg en geven je een aantal tips hiervoor.

Je gaat verhuizen, verbouwen of opnieuw decoreren en je droomt van het perfecte tapijt. Dan ben je bij ons alvast aan het juiste adres. Je weet al in welke kleur je het tapijt wilt. Maar ook van het design en de structuur ben je al zeker. Dan rest er nog één knoop dat je moet doorhakken: de juiste maat bepalen. Maar hoe bepaal je nu de juiste afmetingen van een tapijt? Hoe begin je er een aan? Is het voor elke ruimte dezelfde afmeting? Je hebt een heleboel vragen en wij helpen je graag op weg.

Afmetingen van het tapijt in de eetkamer

Wil je een tapijt in de eetkamer? Of liever één in de salon? Of kies je ervoor om een tapijt in de slaapkamer te leggen? Het maakt niet uit waar je ervoor kiest om een tapijt te leggen. Welke ruimte je ook kiest, er gelden andere regels om de juiste afmeting van je tapijt te bepalen. Heb je een tapijt op het oog voor in je eetkamer, maar weet je niet welke maat je moet nemen? Geen enkel probleem, want wij helpen je graag op weg. Om een tapijt in de eetkamer te leggen, moet je kijken naar de afmetingen van je tafel. Wanneer je die afmetingen hebt opgenomen, moet je er 60-70 cm bij rekenen langs elke kant van je tafel. Heb je bijvoorbeeld een tafel van 100×200 cm, dan moet je daar 60-70 cm bijrekenen. Dan moet je dus gaan voor een tapijt die als afmetingen 220×320 cm of 240-340 cm heeft. Als je tapijt namelijk groter is dan je tafel, komen ook je stoelen er op te staan.

Afmetingen van het tapijt in de salon

Wil je graag in de zetel zitten terwijl je voeten op het tapijt kunnen rusten? Wil je graag dat extra knusse gevoel terwijl je televisie kijkt? Dan zijn onze tapijten hier geschikt voor. Maar aan welke afmetingen moet een tapijt in de salon voldoen? Om de afmetingen van het tapijt voor in de salon te bepalen, moet je ervoor zorgen dat je tapijt iets onder de zetel komt. Dus je zorgt ervoor dat de voorste poten van je zetel op het tapijt rusten. Zo staan de voorste poten en de rest van je salonmeubels op tafel. Op die manier sluit het ook mooi aan en vormt het één geheel. Onze collectie van Thibault Van Renne zorgt bijvoorbeeld voor de eyecatcher in jouw salon. Maar ook de collectie van Louis de Poortere zorgt voor dat tikkeltje meer.

Een tapijt in de slaapkamer

Wanneer je op zoek gaat naar een tapijt voor in je slaapkamer, moet het tapijt ook aan bepaalde afmetingen voldoen. Hiervoor kunnen we vrij kort zijn. Het tapijt ligt namelijk voor het bed en niet er onder. Wat je dan ook van formaat kiest: rond, vierkant of rechthoekig. Het maakt niet uit. Alles is hier mogelijk. Wil je uit je bed komen en meteen een zacht en warm gevoel aan je voeten voelen? Dan is een hoogpolig tapijt iets voor jou. Hoe druk het soms kan zijn in de salon en eetkamer, in de slaapkamer is dit minder het geval. Dus wil je graag een iets delicater tapijt in de slaapkamer? Ook dat is mogelijk dankzij onze collectie zijden tapijten. Een tapijt zorgt namelijk voor dat tikkeltje extra en heeft de finishing touch aan je slaapkamer.

Neem je tijd en kies het tapijt dat je zelf wilt. Kies je tapijt en laat dan je gordijnen, behangpapier of verf er op af stemmen. Het is makkelijker om het in die volgorde te doen, want zo kan je het tapijt van je dromen passen in de ruimte die je wilt. Maar over de afmetingen van een tapijt moet je niet langer twijfelen. Voor welke ruimte je een tapijt wilt, je vindt er altijd één die aan jouw droombeelden voldoet. Heb je toch nog vragen? Of wil je graag wat extra advies? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag verder. Samen geven we jouw ruimte de finishing touch.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten